Vissza                                  Főoldal
                                                                                    HDB-45
                                                           Faesztergakés készlet


A soron következő készlet az előbbivel elentétben nyolc darab kést tartalmaz, ára ennek ellenére keveseb mint fele nagyobbik testvérének. Már ha lehet rokonságról beszélni  a két készlet kapcsán. Árából azonban nem vonhatunk le messzemenő következtetést a minőségét illetően, sőt egy igen jól használható késkészlettel gyarapodik az, aki megvásárolja.
A készletet csakúgy, mint az előzőt, az UNI-MAX-tól szereztük be. (Azonban más is forgalmazza, vagy legalábbis ehez a megtévesztésig hasonló kapható az ALBY online áruházában.)
A készlet egyszerű kartondobozban érkezik. A csomagolást eltávolítva nyolc egyforma hosszúságú kést találunk. Első ránézésre bizalomgerjesztő, hogy ezek sem zsebkések, hanem inkább átlagos méretű esztergályosvésők.
Valamennyi kés nyelének hossza 242 mm, legnagyobb átmérője 28,5 mm, legkisebb pedig 24,5 mm. A nyél jó fogású, átlagos tenyerű embernek nem lesz vele baja. A pengék hossza 120 mm, szélességük természetesen a kés típusától függően változó. A kések a gyakorlatban jól teljesítenek, éltartásuk átlagos. Megfelelő élezés mellett általános munkákhoz jól használhatóak. Különösen a kezdő faesztergályosok figyelmébe ajánljuk, mert ezen az elég baráti áron egy olyan készlethez juthatnak, mellyel szinte az összes faesztergályos alapművelet elvégezhető. Nézzük a késeket.
Az első és egyben legkisebb holker. A penge szélessége 10 mm. Az élkiképzése egyenes. 
Az eloző holker nagyobbik testvére, 13,5 mm széles pengével. A kés hegye ívesre van köszörülve.
A készlet legnagyobb holker kése. Elsősorban nagyolásra való. A penge szélessége 21,5 mm. Az éle gyárilag egyenesre van kiképezve, azonban én egy kis ívet adtam neki, a jobb használhatóság miatt.
Hagyományos íves hántolókés, 11,5 mm-es pengeszélességgel.
 
V alakú árokvéső, 12,5 mm széles pengével.
Gyémánt profilú leszúrókés, 13 mm pengeszélességgel.
A készlet két simítókést tartalmaz. A képen a kisebbik látható, 12 mm-es pengeszélességgel.
A nagyobbik simítókés pengeszélessége 25 mm.
hdb45 (7)
hdb45
hdb45 (6)
hdb45 (5)
hdb45 (4)
hdb45 (3)
hdb45 (2)
hdb45 (1)
Copyright © 2008 Hobbi Faesztergálás. Minden jog fenntartva.